Uitslag 3e prijs der Noorderkempen – ‘Dirk Van Tichelt’ tornooi

Zaterdag 26 en zondag 27 april vochten een aantal van onze judoka’s in Brecht.

Op zaterdag mochten onze U15-U18-U/+21 kampen.

Dries behaalde de eerste plaats, Bert een knappe 2e plaats. Proficiat.

 

Bij onze U13 hadden we 2 kampers: Kidda en Benoit.

In de eerste wedstrijd liet Kidda zich verrassen, en werd ze geworpen met een koshi-geruma, gevolgd door een houdgreep. Ippon tegen. Dat Kidda snel bijleert, bewees ze in haar tweede gevecht. Hier bleef ze rustig, ook al was het een agressieve tegenstander. De wedstrijd toch verloren na vele grondgevechten, waardoor ze in een houdgreep geraakte. Ippon tegen. In het derde gevecht moest ze uiteindelijk ook haar meerdere erkennen, maar dit pas na een lang gevecht: in een houdgreep geraakt. Maar ze heeft het dus wel lang uitgehouden tegen de beste van de poule.

Benoit moest zijn eerste gevecht tot het einde vechten, maar verloor zijn wedstrijd met een waza-ari. In het tweede gevecht werd hij eerst geworpen met met tai-otoshi: yuko tegen. Zelf scoorde hij daarna een yuko met een kochi-geruma, en deed er nog een yuko bovenop met een houdgreep. Overwinning voor Benoit. In zijn derde wedstrijd werd hij echter overklast, en moest hij een ippon-seoi-nage ondergaan: ippon tegen.

 

In de U11 was onze ploeg vertegenwoordigt met 3 straffe judoka’s: Ard Verelst, Matthias Vande Sande en Ward Appels.

En dat ze straf waren …

Ard  behaalde drie maal de overwinning met IPPON. In zijn eerste gevecht schakelde hij na een ko-uchi-gari over naar een houdgreep. Het tweede gevecht was na 10 seconden afgelopen: rechte ippon-seoi-nage: IPPON. In de derde wedstrijd was het even spannend: eerste kreeg Ard een waza-ari en een yuko tegen, maar Ard gaf zich nog niet gewonnen. Na een mooie overname met harai-goshi links, werd de IPPON binnengehaald.

 

Matthias behaalde ook het maximum van de punten: 3 maal IPPON. Eerste gevecht beslechtte hij met een houdgreep. In het tweede gevecht combineerde hij grond- en rechtstaande technieken. Hij scoorde een waza-ari met een tai-otoshi en een houdgreep. Het derde gevecht won hij met een mooi o-soto-gari.

 

Ward won zijn eerste gevecht, traditioneel, met een houdgreep. In zijn tweede gevecht had hij een grote tegenstander. Hij kon zijn tegenstander echter goed afhouden, en nam vooral een aanvallende houding aan. Hij werd dan ook op beslissing uitgeroepen tot winnaar. In zijn derde kamp bracht hij de tegenstander naar de grond met ko-uchi-gari, wat hem een yuko opleverde. Eens op de grond was zijn tegenstander een vogel voor de kat: houdgreep … IPPON.

 

Met dank aan de coaches Stef en Paul, en aan de supporters.

Ook dank aan Judoclub Brecht, voor de goede organisatie van het tornooi.

 

 

PS. ga je mee op wedstrijd (om te vechten of supporteren), mag je daarna steeds je foto’s, filmpjes en/of (al dan niet kort) verslag sturen naar info@satori-kwai.be, of bezorgen aan Serge.

Close Menu