Leo
Leo

Ik droeg nog luiers, er waren nog geen pampers, toen in 1953 onze club gesticht werd en de toenmalige leden startten op mat van zagemeel overdekt met een zeil.

Sedertdien is onze vereniging uitgegroeid tot één van de grootste Belgische clubs in haar disciplines. Ik ben dan ook heel fier om er voorzitter van te zijn.

De principes van Jigoro Kano – SEIRYOKU ZENYO en JITA KYOEI – zijn bij ons geen ijdele leuzen.
Vrienden maken vrienden – een slagzin van pater Willem die ervoor zorgde dat onze club over een goede zaal kon beschikken, en zo ook kon uitgroeien tot haar huidige grootte, is bij ons dagelijks van toepassing.

Ondertussen is gans het Patershof en onze bijhorende zaal verkocht aan een bouwfirma, en eind juni 2009 was de laatste training achter de H. Kuypersstraat. We hebben deze geliefde DOJO waar we ruim 28 jaar trainden definitief verlaten. Stad Mortsel werkt hard aan een oplossing door het bouwen van een nieuwe zaal op Victoria. Ondertussen stelde stad Mortsel ons de turnzaal Eggestraat 11, Mortsel, ter beschikking. (sept 2009 – aug 2012) Een zaal die we zopas hebben verlaten.

Nog als voorzitter kon ik verheugd meemaken dat door de inzet van onze vrijwilligers de zaal Victoria tijdig in orde kwam, zodat na de plechtige opening op 1 september 2012, we voortaan trainen op A. Stockmanslei 121 in sportzaal Victoria.

Dankzij de mateloze inzet van bekwame en gemotiveerde trainers en bestuursleden, dragen we dagelijks ons steentje bij voor een gezonde geest in een gezond lichaam en voor voorspoed en algemeen welzijn.

Ik draag dan ook vanaf 1/9/12, met volle vertrouwen het voorzitterschap over aan Serge Appels, en wens hem veel succes in zijn nieuwe taak.

Ik ben dan ook bijzonder fier voortaan ere-voorzitter te zijn van:

SATORI KWAI MORTSEL !

Leo Van Avermaet

Close Menu