De twee Pollen, Gertie,
Serge, Kelly, Lieve en Jelle hadden de BBQ voorbereid.
Maar het weer was niet van de partij. Het was dan al een
rotweek, de vrijdagavond spande de kroon : temperaturen
ver onder normaal, dus veel te koud en bovenop de nodige
plensbuien.
Gelukkig was er tijdig beslist om alles in de zaal te laten
doorgaan. Ouders van de Judo-afdeling brachten woensdag
reeds al de tafels en stoelen naar boven in het leslokaal.
Dankzij de Ju Jitsu afdeling waren donderdagavond 2/3 van
de matten opgeruimd en hadden we voldoende ruimte voor onze
tafels en stoelen, én kon er na de bbq toch getraind
worden op het resterende gedeelte tatami.
Vrijdag voormiddag was het Paul Crauwels
samen met Kelly, Lieve, Paul Callens die alle groenten klaarmaakten.
Vrijdag namiddag werden de zaal klaargezet door enkele vrijwilligers,
vanaf 19 u begon het volk binnen te stromen.
Bakkers van dienst waren Paul Crauwels
en Paul Callens samen met Dirk Blockmans (papa van Beau
). Ze zorgden voor het vakkundig klaarmaken van bbq-worst,
saté's; steak, hamburger, kippenboutjes en ribbetjes.
Voor de "veggies" waren er aangepaste plantaardige
bbq-hapjes. Iedereen kon smullen naar hartelust. Iedere
volwassene mocht aanschuiven voor 3 stuks, voor de kids
waren 2 stuks voorzien.
Voor het eerst in de BBQ geschiedenis was
iets voor 11 uur het vat Maes al leeg, niet in het minst
dankzij Geert Grupping zijn vrienden oud scouts, waarvoor
dank.
Ook qua deelnemers was het een record jaar
: maar liefst 183 aanwezigen !
En om af te sluiten citeren we een tevreden
voorzitter Serge : dit was een BBQ met JITA KYOEI gevoel.
(judo spreuk als doelstelling van meester Jigoro Kano en
betekent VOORSPOED en ALGEMEEN WELZIJN, iets wat Satori-Kwai
naar al zijn leden en vrienden uitdraagt.
|