Wat is MACS?

MACS is ondersteunende fysieke training voor Martial Arts, gericht op specifieke conditie met hoge verzuringsweerstand en geco-ordineerde krachtoefeningen. Het programma verloopt verantwoord progressief, en maakt onder meer gebruik van de Bulgarian Bag, de werpdummy, de bokszak, het klimtouw, het springtouw, de rekstok, etc. etc.

Het programma biedt onmisbare conditionele ondersteuning voor de recreatieve sporter die uit is op blessurepreventie, maar kan ook de geoefende wedstrijdsporter helpen om eindelijk dat ondoordringbare conditie-plafond te doorpikken.

MACS is gericht op ALLE gevechtsporten. Macs is louter conditietraining. Er wordt geen sparring noch gevechtstechniek aangeboden, enkel de techniek van de conditie-oefeningen komt aan bod.

De sessies zijn evenwichtig samengesteld uit oefeningen die geschikt zijn om zowel trap- en stoot-sporten (zoals boksen, karate, taekwondo, muay thai, jiu-jitsu, …) als grappling-sporten (worstelen, judo, jiu-jitsu, …) te ondersteunen.

Het programma wisselt time-priority en task-priority met elkaar af, in een progressieve opbouwende mix van aangepaste en variërende oefeningen. Tabata-sequensen zijn een terugkerend thema.

Ritme/tempo van de training wordt ondersteund met muziek (onder voorbehoud).
Opwarming wordt gedurende 10 minuten voorzien op basis van functionele boks- en kick-combinaties die de lichaamschoreografie prikkelen en aanscherpen, maar die vooral functioneel in warming up voorzien.

Cooling down na de conditietraining +/- 10 minuten stretching en mobiliteitsoefeningen.

Voor wie is MACS geschikt?

Vanaf 13 jaar, medisch attest vereist.
De basisvorm van MACS is gericht op de recreatieve sporter die over een redelijke aerobe conditie beschikt (5 km kunnen lopen op +/- 25 minuten), maar is ook gericht op de wedstrijdsporter met goede conditie die bijkomende ondersteuning zoekt.

Hoeveel kost MACS?

Je kan aansluiten bij MACS als “tweede discipline” aanvullend bij je eerste aansluiting bij Satori Kwai Mortsel. In de algemene informatiebrief van de club op deze website vind je de actuele tarieven terug.

En wat levert MACS me op?

MACS is een sterk merk, en bij regelmatige workout is rendement zeker. Het hangt dus van je eigen inzet af. Wie graag stevig traint en vooruitgang boekt, zal willen blijven terugkomen.