Beker van Oud-Turnhout – 24 en 25 oktober

Dit weekend werd in Oud-Turnhout gevochten voor de beker. Met dank aan judoclub Oud-Turnhout voor de organisatie.

Zaterdag vochten Stefanie, Ales, Bert en Hannes.

Stefanie behaalde een zilveren medaille.
Ales en Bert verloren hun kampen voor de 3e plaats, en eindigen zo op een mooie 5e plaats.
Hannes behaalde een eerste plaats in zijn leeftijdscategorie U18 (-66 kg), maar kampte ook mee in de U21. Daar vocht hij zich een weg naar een 3e plaats!! Een dikke proficiat Hannes!

Zondag was het de beurt aan onze U11 en U13.
Gianni won zijn 3 kampen, en behaalde een eerste plaats.
Klaas, die zijn eerste competitie meevocht, kon geen overwinning binnenhalen. Maar hij heeft wel meegevochten!
Gabriël was ingeschreven, maar moest spijtig genoeg wegens ziekte forfait geven. We wensen hem een spoedig herstel.

In de namiddag was het de beurt aan de U13 judoka’s. Kidda verdedigde als enige meisje onze club … (waar blijven de andere meisjes …???). Haar eerste gevecht verloor ze met een waza-ari, maar de 2 volgende won ze telkens met een Ippon. In het laatste gevecht volstonden slechts 4 seconden om te groeten, de tegenstander te grijpenen te werpen: ippon! Dus een verdiende 2e plaats.
Matthias won zijn 3 gevechtjes, en behaalde zo de eerste plaats in zijn reeks.
Andreas verllor zijn eerste gevecht met een ippon, maar kwam goed terug in zijn tweede gevecht, dat hij won met ippon. In zijn  derde gevecht kon hij niet verhinderen dat zijn tegenstander 3 yuko’s bij elkaar vocht. Een 3e plaats voor Andreas.
Als laatste om aan zijn reeks te beginnen, was het aan Ward. In zijn eerste gevecht scheelde het niet veel, of hij had zijn tegenstander mooi kunnen werpen. Helaas, net niet, en zijn tegenstander won de kamp met een houdgreep. Zijn 2e en 3e kamp won Ward met Ippon. In zijn laatste gevecht een herhaling van zijn ippon-seoi-nage zoals op de Mini Pot van Olen. Schitterend. Hieronder het filmpje. Zo eindigde Ward dus op een 2e plaats in zijn reeks.

Met dank aan de coaches Paul, Leo en Serge.

Serge