2e tornooi voor U11 en U13 – Kodokan Schoten

U11 kampers
Ard – Ward – Matthias
Una – Noa

Vandaag werd in Schoten gevochten op het 2e tornooi voor U11 en U13.

Onze U11 judoka’s moesten paraat zijn in de voormiddag, de U13 kampers in de namiddag.

Onze U11 meisjes en jongens deden het uitstekend: zij veroverden allen de EERSTE plaats.

Una scoorde in haar eerste gevecht door de tegenstander 20 seconden in een houdgreep te houden: IPPON. In haar tweede gevecht, vloerde ze haar tegenstander, waza-ari, en daarna nog eens, yuko. Spijtig genoeg had haar tegenstander pijn, en gaf op. In het derde gevecht wierp Una haar tegenstander en kreeg ze hiervoor een waza-ari. Een houdgreep van 15 seconden leverden de waza-ari awasete IPPON. Una eerste van haar poule.

Noa kreeg eerst een waza-ari tegen, toen haar tegenstander haar wierp. Dan was Noa mee, en vloerde ze haar tegenstander met O-Goshi: waza-ari. Het bleef spanned tot de laatste 10 seconden: Una scoorde weer een waza-ari, en won haar partij zo dus met een IPPON. In het tweede gevecht scoorde ze eerst een yuko, maar won daarna overduidelijk met IPPON. Het derde gevecht: yuko voor Noa. Dus, net zoals haar zus Una, was Noa eerste van haar poule.

Bij de jongens mocht Ward het eerste aan zijn gevechtjes beginnen. In zijn eerste wedstrijd was Ward vrij rustig (wat tot stress leidde bij de coach 🙂 ). Maar hij won met houdgreep: IPPON. Het tweede gevecht scoorde hij eerst een yuko, om af te werken op de grond met een houdgreep: IPPON. Voor het derde gevecht leek Ward een tandje te moeten bijsteken … maar blijkbaar had Ward zijn tegenstander geïntimideerd, want deze vocht vrij passief. Hiervoor werd hij dan ook bestraft met een shido. Toch lukte het Ward niet om te scoren. Alsnog won hij de kamp op beslissing. Ward ook eerste van zijn poule.

Ard was de volgende aan de beurt. Eerste gevecht: houdgreep vastgehouden voor 20 seconden: IPPON. Het tweede gevecht werd het meest spannende gevecht van heel het tornooi. Eerst moest Ard een yuko tegen incasseren. Maar vooral het feit dat zijn hoofd er bijna werd afgewrongen, maakte dat Ard boos werd (maar toch fair bleef vechten). Al zijn woede stopte hij in zijn worp: de tegenstander vloog door de lucht, voluit op zijn rug op de mat: IPPON!! Zijn laatste gevecht herhaalde Ard hoe hij begonnen was: IPPON met een houdgreep. Ard eerste van zijn poule.

Voor Matthias was de druk nu groot. Ook hij wou niet onderdoen, en eerste van zijn poule worden. Het eerste gevecht: geen probleem: houdgreep: IPPON. In het tweede gevecht wierp hij zijn tegenstander met een mooie morote-seoi-nage: IPPON. In het derde gevecht wierp hij zijn tegenstander met een o-soto-gari: IPPON. Bij dit laatste gevecht heeft Matthias zich wel bezeerd aan zijn rechterschouder. We hopen dat het niet te ernstig is, en dat hij er morgen niet te veel last van heeft. Maar Matthias heeft aan de druk weerstaan, en werd ook eerste van zijn poule.

Een DIKKE PROFICIAT voor onze U11 judoka’s.

Klik op “[Show picture list]” en daarna op een foto om in’t groot te zien.

 

In de namiddag was het aan onze U13 meisje (Kidda) en jongens (Benoit en Ibe).

Kidda won 2 van de 3 gevechten, en verloor er ééntje.

Benoit won 1 gevecht met ippon, en verloor 2 gevechten.

Ibe won 2 gevechten met ippon, en verloor 1 gevecht met yuko. Hij werd hiermee toch ook knap eerste van zijn poule.

Ook aan onze U13 judoka’s een DIKKE proficiat.

 

Bedankt aan onze initiators-in-opleiding Inge (U11) en Kelly (U13). Zij ‘moesten’ vandaag op de coach-stoel zitten. En ze deden dat niet slecht.

Bedankt aan de coaches Stef (U11 en U13), Serge (U11) en Paul (U13). En ook bedankt aan de toeschouwers.

Nog even vermelden dat de organisatie van dit tornooi van een heel hoog niveau was, en dat alles (bijna (klein probleempje met de inschrijving, maar dat werd direct opgelost) vlekkeloos verliep. Bedankt judoclub Kodokan Schoten.