43e Beker der Kempen – U11

Vandaag was het de 43e Beker de Noorderkempen voor U11, U13 en U15.

Normaal hadden U15, U18, U21 en +21 gisteren hun wedstrijden gehad, maar:

Door een dubbele boeking op zaterdag 29/3 is Judoclub Kiai Ryu Herentals genoodzaakt om de Beker der Kempen te organiseren op één dag. Namelijk zondag 30/3/2014. Het gevolg van deze reorganisatie is dat de reeksen U18, U21 en 21+ dit jaar worden geschrapt van het programma.

Vandaag dus enkel U11, U13 en U15.

Voor onze U11 pupillen (meisjes en jongens geboren in 2004 of 2005), begon de weging reeds om 08:00. Samen met de overgang van winter- naar zomeruur, was dit dus wel heel vroeg 😕  Tussen 07:00 en 07:30 zaten de meesten dus al in de auto richting Herentals. Gelukkig had niemand zich overslapen, en waren al de ingeschrevenen paraat en op tijd op de weging.

Na een vlotte weging, verliep het iets minder vlot … blijkbaar werkte de printer niet, en waren er geen poule wedstrijdbladeren … Een technisch probleem kan altijd, maar een andere printer zoeken/vinden was blijkbaar een moeilijke opgave. Eventueel de poule-bladeren met de hand schrijven (er stonden op een bepaald moment meer dan 7 personen naast de centrale tafel), was blijkbaar niet opgekomen in deze tijd dat ‘alles’ via de computer moet (hoe deden ze dat vroeger dan 🙂 ).

Een half uurtje later dan voorzien, startten de wedstrijden dan toch om 09:30 ipv om 09:00. Opletten was de boodschap, want je moest goed luisteren naar het afroepen van de kampers… misschien daardoor dat het wel vrij stil was in de zaal … dan toch een voordeel 🙂

 

2014-03-30 Beker der Kempen - U11
Matthias, Ward, Ard, Ilias en Milan: onze U11 competitieurs

 

Ard:

 • in zijn eerste gevecht gaat Ard direct in de aanval. Hij scoort 2 maal een waza-ari, en wint dus met IPPON
 • ook het 2e gevecht wordt gewonnen met IPPON
 • en het 3e gevecht wordt evenals met IPPON afgewerkt
 • ==> Ard eerste van zijn poule: een dikke proficiat

Ilias:

 • Ilias moet lang wachten voor hij aan de beurt komt. Ineens wordt zijn naam afgeroepen, maar staan we aan de verkeerde kant van de zaal: aan mat 1, hij moet vechten op mat 5. Snel naar mat 5. Blijkt dat Ilias met witte gordel moet vechten. Snel de rode gordel uit, en een witte aan. Ilias start goed, maar wordt geworpen: waza-ari tegen. Daarna komt hij in een houdgreep terecht, waar hij net niet uit geraakt: waza-ari awasete ippon voor zijn tegenstander.
 • in het tweede gevecht start Ilias wederom goed. Tegenstander gaat bijna over zijn heup, maar die kan nog net ontwijken en met een heupworp overnemen. Mooie actie waarvoor de tegenstander dan ook een ippon krijgt.
 • het derde gevecht verliest Ilias ook met een ippon
 • ==> proficiat Ilias, je hebt meegedaan en geleerd, en dat is het belangrijkste

Matthias:

 • zijn eerste gevecht duurde nog geen 3 seconden … tegenstander gevloerd met sasae-tsuri-komi-ashi (blokkeren van de vooruitkomende voet al heffend en trekkend). IPPON!
 • in zijn tweede gevecht wordt Matthias geworpen: waza-ari tegen. Maar Matthias geeft zich niet verloren, en wint zijn match met IPPON
 • in zijn derde match zocht Matthias de overwinning op de grond, en hij vond ze er ook: 20 seconden houdgreep hon-gesa-gatame (fundamentele flank controle), en de 3e IPPON was binnen
 • ==> Matthias eerste van zijn poule: een dikke proficiat

Milan:

 • Milan moest evenals Ilias ook lang wachten. Maar uiteindelijk mag hij dan toch kampen. Spijtig genoeg verliest hij zijn drie kampen met ippon.
 • ==> toch ook een dikke proficiat aan Milan: ondanks zijn grotere tegenstanders, heeft hij toch gedurfd om te vechten. Ook dat is judo!

Ward:

 • in zijn eerste gevecht vloert Ward zijn tegenstander en krijgt daarvoor een waza-ari. Direct controle waardoor zijn tegenstander in een ijzersterke houdgreep terecht komt, en er binnen 15 seconden niet uit geraakt: waza-ari awesete IPPON
 • het tweede gevecht duurt ook nog maar enkele seconden en de tegenstander vliegt door de lucht … IPPON
 • in het derde gevecht moet Ward wat meer combineren. Maar geen probleem: rechts inkomen en overgaan naar een linkse o-goshi (grote heupworp): IPPON
 • ==> ook Ward eerste van zijn Poule: ook hier een dikke proficiat

 

Hoe het met onze judoka’s in U13 en U15 verging, volgt later.

Ook een dikke merci aan de coaches Stef, Paul en Serge.

En niet te vergeten Inge en Kelly, die speciaal voor hun initiatorcursus deze wedstrijd kwamen volgen (al dan niet verplicht 🙂 ).

Ook aan de toeschouwers en supporters: bedankt.

Uitslagen U13

Ibe won alles en werd eerste van zijn poule.

Benoit en Michaël werden beiden derde van hun poules.

Uitslagen U15

Abdel (-38), Hannes (-60) en Bert (-55) werden 3e in hun reeks. Knap gedaan!

Wilm (-34) en Dries (-42) behaalden beiden de overwinning in hun reeks. Een dikke proficiat.